Cazul Navalnîi. Răspunsul Germaniei după ce Rusia a anunţat sancţiuni împotriva guvernului de la Berlin: ”Sunt nejustificate”

  • Guvernul german consideră ”nejustificată” orice posibilă sancţiune a Rusiei împotriva Berlinului, în cazul Navalnîi.
  • Serghei Lavrov anunţase joi, 12 noiembrie, implementarea iminentă a sancţiunilor care vizează înalţi demnitari francezi şi germani.
  • Uniunea Europeană a anunţat în octombrie o listă cu şase persoane apropiate preşedintelui Putin sancţionate ca reacţie la otrăvirea lui Navalnîi.
11445 afișări
Imaginea articolului Cazul Navalnîi. Răspunsul Germaniei după ce Rusia a anunţat sancţiuni împotriva guvernului de la Berlin: ”Sunt nejustificate”

Profimedia

Guvernul german consideră ”nejustificată” orice posibilă sancţiune a Rusiei împotriva Berlinului, în cazul presupusei otrăviri a opozantului Alexeï Navalnîi, notează Le Figaro
 
Cu o zi înainte, joi 12 noiembrie, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov anunţase, fără a detalia, implementarea iminentă a sancţiunilor care vizează înalţi demnitari francezi şi germani, ca răspuns pentru cele adoptate în octombrie de către Uniunea Europeană împotriva Rusia.
 
”Guvernul german consideră că o astfel de măsură este evident nejustificată şi exagerată”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel la o conferinţă de presă. "Rusia are toate elementele necesare pentru a clarifica" otrăvirea care a avut loc "pe teritoriul Rusiei. În schimb, ministrul de externe anunţă sancţiuni împotriva oficialilor din alte state", a spus Seibert.
 
Uniunea Europeană a anunţat în octombrie o listă cu şase persoane apropiate preşedintelui Putin sancţionate ca reacţie la această otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok, detectat de Germania, unde Navalnîi a fost internat în stare gravă. Moscova respinge orice responsabilitate în această problemă şi s-a referit în repetate rânduri la un complot occidental pentru a face rău Rusiei. Kremlinul a indicat în octombrie că va răspunde măsurilor europene.
 
„Avem motive să presupunem că tot ce i s-a întâmplat lui Navalnîi, referitor la substanţa toxică găsită în corpul său, i s-ar fi putut întâmpla în Germania sau în avionul are l-a transportat din Rusia la Berlin,” a spus Lavrov. Moscova asigură că Navalnîi nu avea nicio otravă în corp când a fost internat în Siberia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici