Ce li se predă elevilor din Coreea de Nord: Kim Jong-un a învăţat să şofeze la vârsta de trei ani

Copiii nord-coreeni vor învăţa la şcoală, printre altele, că Kim Jong-un a învăţat să conducă automobile la vârsta de trei ani, ca parte a unei noi discipline şcolare dedicate în întregime vieţii şi "operei revoluţionare" a conducătorului acestui stat asiatic.

8868 afișări
Imaginea articolului Ce li se predă elevilor din Coreea de Nord: Kim Jong-un a învăţat să şofeze la vârsta de trei ani

Ce li se predă elevilor din Coreea de Nord: Kim Jong-un a învăţat să şofeze la vârsta de trei ani (Imagine: Hepta)

Profesorii vor fi obligaţi să predea aceste afirmaţii uimitoare ca fiind fapte adevărate, potrivit unui nou manual al profesorilor nord-coreeni, prezentat de postul TV Chosun din Coreea de Sud, informează independent.co.uk.

Printre alte elemente ale "istoriei" lui Kim Jong-un care vor fi predate elevilor se află un episod în care, la vârsta de nouă ani, dictatorul nord-coreean "a participat la o întrecere cu preşedintele unei companii străine producătoare de iahturi, care vizita Coreea de Nord în acea perioadă". Potrivit manualului prezentat de Chosun TV, Kim Jong-un a câştigat cursa acvatică, "în ciuda tuturor aşteptărilor".

Îndoctrinarea căreia îi sunt supuşi cetăţenii nord-coreeni prin astfel de poveşti absurde reprezintă un nivel de propagandă dincolo de poveştile de zi cu zi care sunt difuzate în presa controlată de stat de la Phenian, în care este prezentat de obicei Kim Jong-un vizitând o serie de instituţii şi şantiere unde este nevoie de diferite tipuri de expertiză şi în care liderul nord-coreean îşi oferă "propria expertiză din domeniu", comentează publicaţia britanică.

Lee Seok-young, directorul sud-coreean al Radio Free Chosun, care difuzează în mod regulat informaţii despre Coreea de Nord, a declarat pentru agentţia de ştiri UPI că manualul dedicat profesorilor ridică întrebări despre cum se poate ca profesorii să poată prezenta elevilor asemenea informaţii, ridicate la rangul de adevăr suprem, într-o instituţie de învăţământ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici