Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în California. Locuitorii care irosesc apa vor fi amendaţi - FOTO

Autorităţile din California au aprobat amenzi în valoare de până la 500 de dolari pe zi pentru locuitorii care irosesc apa, în condiţiile în care acest stat american se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani.

184 afișări
Imaginea articolului Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în California. Locuitorii care irosesc apa vor fi amendaţi - FOTO

Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în California. Locuitorii care irosesc apa vor fi amendaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste măsuri au fost adoptate pentru a stopa risipa de apă în cazul udării peluzelor, amenajării grădinilor şi spălării maşinilor, relatează BBC News Online.

Consumul de apă a crescut cu un procent din mai 2013 până în mai 2014, în pofida unui apel la reducerea acestuia cu 20 la sută. Aproximativ 75 la sută din apa consumată în California este utilizată pentru agricultură.

Potrivit autorităţilor, amenzile vor fi aplicate numai în cazuri de consum exterior excesiv, cum ar fi pentru udarea grădinilor până la scurgerea apei pe alei.

Alte practici sancţionate de autorităţi sunt spălarea vehiculelor cu ajutorul unui furtun fără duză sau udarea suprafeţelor dure precum trotuarele şi aleile.

Comisia pentru controlul apelor apreciază că prin aceste restricţii, care vor intra în vigoare la începutul lui august, s-ar putea economisi, la nivelul întregului stat, suficientă apă pentru a aproviziona 3,5 milioane de persoane timp de un an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici