Cei doi militari italieni urmăriţi pentru crimă în India sunt în drum spre New Delhi

Cei doi militari italieni urmăriţi pentru crimă în India sunt în drum spre această ţară, au anunţat vineri autorităţile indiene, după mai multe zile de criză diplomatică între New Delhi şi Roma, care a refuzat predarea celor doi.

287 afișări
Imaginea articolului Cei doi militari italieni urmăriţi pentru crimă în India sunt în drum spre New Delhi

Cei doi militari italieni urmăriţi pentru crimă în India sunt în drum spre New Delhi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt în drum spre Delhi", a declarat Syed Akbaruddin, purtătorul de cuvânt al Ministerului indian de Externe, la o zi după ce Roma a anunţat că îi trimite pe cei doi militari în India.

Cei doi sunt urmăriţi pentru că au ucis doi pescari indieni, despre care susţin că au crezut că sunt piraţi, în timp ce asigurau securitatea unui petrolier italian, în largul coastelor din sud-vestul Indiei, la 15 februarie 2012.

Massimiliano Latorre şi Salvatore Girone au primit permisiunea din partea justiţiei indiene să se întoarcă în Italia pentru a vota la alegerile din februarie, cu promisiunea de a reveni în India până la 22 martie.

Ambasadorul Italiei în India, Daniele Mancini, s-a oferit garant pentru revenirea celor doi militari. Dar la 11 martie, Italia a anunţat că aceştia nu se vor întoarce, "având în vedere controversa internaţională dintre cele două state".

Italia apreciază că afacerea nu este de competenţa justiţiei indiene, faptele producându-se, potrivit Romei, în apele internaţionale.

Această poziţie a provocat nemulţumirea autorităţilor indiene care au decis să îl împiedice pe ambasadorul italian să părăsească ţara, provocând tensiuni puternice între cele două capitale.

Roma a acuzat India, luni, că încalcă legislaţia internaţională blocând o eventuală plecare a diplomatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici