Cel mai mare cumpărător de arme ruseşti se reorientează spre SUA, Franţa, Marea Britanie sau state din Europa de Est

India se orientează către firmele naţionale şi către naţiunile din Europa de Est pentru echipamente militare şi muniţie, în timp ce cel mai mare cumpărător de arme ruseşti din lume caută furnizori alternativi, în condiţiile în care Moscova duce un război cu Ucraina şi se confruntă cu sancţiuni.

3771 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare cumpărător de arme ruseşti se reorientează spre SUA, Franţa, Marea Britanie sau state din Europa de Est

New Delhi vorbeşte de mult timp despre diversificarea furnizorilor pentru uriaşele sale forţe armate şi chiar despre fabricarea mai multor echipamente în ţară, obiective care au căpătat o nouă urgenţă de la invazia Rusiei, au declarat doi oficiali guvernamentali şi o sursă din domeniul apărării, potrivit Reuters.

India a identificat echipamente de apărare în valoare de 25,15 miliarde de rupii (324 de milioane de dolari) pe care doreşte ca firmele naţionale să le fabrice în acest an şi să evite să le cumpere din străinătate, potrivit unei platforme online pe care Ministerul Apărării îşi listează nevoile.

"Ordinea mondială actuală şi scenariul geopolitic, care este foarte, foarte turbulent, ne-a învăţat şi pe noi o lecţie", a declarat în această lună mareşalul Vibhas Pande, care conduce operaţiunile de întreţinere pentru Forţele Aeriene Indiene.

Brahma Chellaney, un analist în domeniul apărării şi afacerilor strategice din New Delhi, a declarat că echipamentele ruseşti au servit bine India în trecut, deşi în ultimii ani aceasta a intensificat achiziţiile din ţări precum Statele Unite, Franţa şi Israel.

"Tranziţia în domeniul apărării este întotdeauna un proces evolutiv lent. Nu poţi schimba peste noapte furnizorii", a spus el.

India are 1,38 milioane de angajaţi în forţele sale armate şi este unul dintre cei mai mari importatori de arme din lume, cheltuind 12,4 miliarde de dolari între 2018 şi 2021, Rusia reprezentând 5,51 miliarde de dolari, se arată în baza de date SIPRI Arms Transfers Database.

Armata indiană este echipată cu tancuri şi puşti Kalaşnikov de producţie rusească. Forţele sale aeriene folosesc avioane de luptă Suhoi şi elicoptere de transport Mi-17, în timp ce portavionul marinei INS Vikramaditya a făcut parte anterior din flota navală rusă.

În ultimele luni, unii dintre partenerii occidentali ai Indiei, inclusiv Marea Britanie şi Statele Unite, au semnalat disponibilitatea de a-şi îmbunătăţi ofertele de apărare pentru New Delhi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici