CUTREMURUL din Taiwan: Cel puţin 14 morţi şi 475 de răniţi. Peste 100 de persoane sunt dispărute

Cel puţin 14 oameni, inclusiv o fetiţă de zece zile, au murit, iar alţi 475 au fost răniţi în urma cutremurului de 6,4 grade produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Taiwanului, anunţă autorităţile locale, precizând că aproximativ 400.000 de persoane au rămas fără apă potabilă.

2385 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Taiwan: Cel puţin 14 morţi şi 475 de răniţi. Peste 100 de persoane sunt dispărute

Cel puţin şapte morţi şi 400 de răniţi în urma seismului din Taiwan; 400.000 de persoane nu au apă

Bilanţul anterior era de 11 morţi şi 475 de răniţi.

Circa 230 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, iar 100 sunt încă dispărute.Potrivit bilanţului preliminar prezentat sâmbătă dimineaţă, şapte persoane au murit, iar alte 403 au fost rănite în urma seismului.

Printre persoanele decedate se numără o fetiţă care avea zece zile.

Aproximativ 400.000 de persoane sunt afectate de oprirea apei potabile.

Un cutremur de suprafaţă cu intensitatea iniţială de 6,4 grade a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Taiwanului, provocând prăbuşirea mai multor clădiri rezidenţiale.

Seismul de 6,4 grade s-a produs sâmbătă la ora locală 3.57 (vineri, 21.57, ora României), la adâncimea de doar 25 de kilometri. Epicentrul a fost la 27 de kilometri nord-est de oraşul taiwanez Pingtung, la 35 de kilometri sud-est de Yujing şi la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan.

Zona cea mai afectată de cutremur este oraşul Tainan, unde cel puţin 11 clădiri rezidenţiale s-au prăbuşit, inclusiv un bloc de 17 etaje.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici