Cel puţin 160 de persoane, UCISE în urma confruntărilor de la frontiera Chinei cu Myanmar - Armată

Cel puţin 160 de persoane au murit în ultimele trei luni, în urma confruntărilor dintre Armată şi grupările etnice armate din provincia din nordul statului Myanmar, Shan, a declarat un oficial al Armatei, citat de AFP.

1843 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 160 de persoane, UCISE în urma confruntărilor de la frontiera Chinei cu Myanmar - Armată

Cel puţin 160 de persoane, ucise în urma confruntărilor de la frontiera Chinei cu Myanmar - Armată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Peste 20.000 de oameni au fost dislocaţi de la începutul conflictului dintre Armată şi o serie de grupări etnice armate, ce au izbucnit în apropierea frontierei Chinei cu Myanmar, la sfârşitul lui noiembrie 2016.

Făcând public primul calcul al confruntărilor, şeful Statului Major din Myanmar a declarat că din cauza violenţelor au murit 74 de militari, 15 poliţişti, 13 luptători ai miliţiei guvernamentale şi 13 civili.

”Avem 45 de cadavre ale inamicilor şi am arestat patru alte persoane”, a declarat generalul Mya Tun Oo.

Aceasta a adăugat faptul că pe baza fotografiilor unei ceremonii de înmormântare sute de rebeli ar fi fost ucişi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici