Cel puţin 17 morţi în urma tornadelor care traversează SUA - VIDEO

Tornadele care afectează sudul şi sud-vestul Statelor Unite au provocat moartea a cel puţin 17 persoane, au anunţat luni autorităţile din Oklahoma şi Arkansas. Anterior, serviciile de urgenţă din Arkansas şi din Oklahoma au anunţat un bilanţ de cel puţin 10 morţi.

961 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 17 morţi în urma tornadelor care traversează SUA - VIDEO

Cel puţin doi morţi într-o tornadă produsă în statul american Oklahoma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile meteo au avertizat că sunt aşteptate şi alte tornade.

"Este haos pentru moment", a declarat pentru postul de televiziune CNN James Firestone, primarul oraşului Velonia, din Arkansas.

Centrul oraşului "pare să fi fost redus total la ruine. Doar câteva clădiri au mai rămas în picioare, conductele de gaz se deversează. Conductele de apă nu mai sunt în stare de funcţionare. Avem victime", a povestit el.

Primarul a precizat că poliţiştii şi pompierii din oraşele vecine, precum şi Garda Naţională, se îndreptau către Velonia pentru a ajuta echipele de salvare.

Imaginile difuzate de televiziunile locale arătau maşini răsturnate, case fără acoperiş, iar altele distruse din temelii.

În Oklahoma, o tornadă puternică a afectat oraşul Quapaw.

"Numeroase case şi clădiri au fost distruse", a declarat pentru AFP Keli Cain, de la serviciile de urgenţă ale statului.

În statul Kansas, autorităţile au anunţat că zeci de case au fost distruse, însă deocamdată nu au fost semnalate eventuale victime.

De asemenea, o parte din oraşul Mayflower, situat la nord-vest de Little Rock, capitala statului Arkansas, a fost devastată.

Aproape 15.000 de locuinţe au rămas fără curent în urma trecerii tornadelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici