Cel puţin 23 de persoane au murit în urma unui incendiu la bordul unui tren în sudul Indiei

Cel puţin 23 de persoane au murit sâmbătă în urma unui incendiu la bordul unui tren în statul indian Andhra Pradesh (sud), au anunţat posturile locale de televiziune.

93 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 23 de persoane au murit în urma unui incendiu la bordul unui tren în sudul Indiei

Cel puţin 23 de persoane au murit în urma unui incendiu la bordul unui tren în sudul Indiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Focul s-a declanşat în jurul orei 03:00 (23:30, ora României, vineri) într-un vagon cu aer condiţionat al unui tren de noapte express care efectua legătura între Bangalore şi Nanded, au anunţat posturile NDTV şi Times Now.

Şeful poliţiei locale a confirmat pentru AFP că există morţi şi că operaţiunile de salvare sunt în curs, însă nu a vrut să comunice numărul victimelor.

Cincizeci şi patru de persoane s-ar fi aflat în vagonul care a ars în întregime, au transmis posturile de televiziune. Alţi aproximativ 20 de pasageri au fost răniţi în timp ce unii au sărit din tren încercând să scape de flăcări.

Într-o declaraţie pe Twitter, premierul Manmohan Sigh şi-a anunţat "şocul şi durerea după pierderea de vieţi într-un accident de tren în Andhra Pradesh".

"Premierul cere autorităţilor feroviare şi guvernului acestui stat să acorde tot ajutorul posibil victimelor în operaţiunile de salvare", a adăugat el în mesajul postat pe reţeaua socială.

Ministerul transporturilor feroviare a înfiinţat o linie telefonică specială pentru familiile care vor să ştie dacă apropiaţii lor se află printre victime şi măsuri compensatorii au fost instaurate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici