Cel puţin 230 de răniţi la Islamabad, în urma unor ciocniri între poliţie şi manifestanţi antiguvernamentali

Cel puţin 230 de persoane au fost rănite sâmbătă, la Islamabad, capitala Pakistanului, în cursul unor ciocniri între poliţie şi manifestanţi antiguvernamentali, au anunţat duminică surse medicale, relatează AFP.

145 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 230 de răniţi la Islamabad, în urma unor ciocniri între poliţie şi manifestanţi antiguvernamentali

Cel puţin 230 de răniţi la Islamabad, în urma unor ciocniri între poliţie şi manifestanţi antiguvernamentali (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am primit 164 de răniţi, dintre care doi în stare critică", a declarat pentru AFP Wasim Khawaja, un purtător de cuvânt al Institutului de Ştiinţe Medicale din Islamabad.

La rândul său, spitalul "Polyclinic" a anunţat că cel puţin 234 de persoane au fost rănite în cursul unor ciocniri la Islamabad.

Mii de susţinători ai opozanţilor Imran Khan, un fost jucător de crichet devenit politician, şi Tahir ul-Qadri, un lider religios stabilit în Canada, campează de la 15 august la Islamabad pentru a cere demisia premierul Nawaz Sharif, pe care îl acuză de comiterea unor fraude electorale.

Sâmbătă seara, cei doi opozanţi şi-au îndemnat susţinătorii, reuniţi în faţa Parlamentului, să meargă la reşedinţa oficială a premierului.

Manifestanţii au folosit chiar şi o macara pentru a deplasa containerele care blocau accesul la reşedinţa lui Sharif.

Pentru a-i opri pe manifestanţi, poliţia pakistaneză a făcut uz de gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Duminică, ciocnirile s-au extins la Lahore, capitala provinciei Punjab, cea mai populată din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici