Cel puţin 26 de persoane au murit în urma unor alunecări de teren în statul Filipine

Furtuna tropicală Kai-Tak a declanşat, duminică, mai multe alunecări de teren în estul statului Filipine, în urma cărora cel puţin 26 de persoane au murit, iar alte 23 au fost date dispărute, au anunţat autorităţile citate de site-ul france24.com.

177 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 26 de persoane au murit în urma unor alunecări de teren în statul Filipine

Cel puţin 26 de persoane au murit în urma unor alunecări de teren în statul Filipine

Decesele au fost raportate în provincia insulară Biliran, la o zi după ce furtuna Kai-Tak a lovit principalele insule din estul arhipelagului, Samar şi Leyte.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 39 de oraşe, iar mai multe drumuri şi poduri au fost afectate, potrivit Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

Aproximativ 87.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele. 15.500 de pasageri au rămas blocaţi pe mai multe feriboturi, după ce serviciile au fost suspendate din cauza vremii.

"Pietre de dimensiunea maşinilor au căzut pe case după această ploaie continuă. Am fost blocat timp de trei zile, am dormit în autobuz şi vreau doar să ajung acasă la familia mea pentru Crăciun", a declarat unul dintre localnici.

Furtuna tropicală a slăbit în intensitate duminică dimineaţă, cu rafale de vânt de până la 80 de kilometri pe oră, potrivit meteorologilor. Totuşi, sunt posibile noi inundaţii şi alunecări de teren.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici