Cel puţin 48 de ostatici, inclusiv diplomaţi, la consulatul Turciei din Mosul. Autorităţile de la Ankara avertizează cu o RIPOSTĂ "foarte dură"

Patruzeci şi opt de persoane sunt sechestrate de insurgenţi islamişti în consulatul Turciei din oraşul irakian Mosul, printre ostatici figurând consulul turc şi copiii acestuia, anunţă un oficial turc, citat de AFP.

1490 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 48 de ostatici, inclusiv diplomaţi, la consulatul Turciei din Mosul. Autorităţile de la Ankara avertizează cu o RIPOSTĂ "foarte dură"

Cel puţin 48 de ostatici, inclusiv diplomaţi, la consulatul Turciei din Mosul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit oficialului turc, cei 48 de ostatici sunt cetăţeni turci, printre aceştia figurând consulul Turciei, copiii acestuia şi agenţi ai serviciilor speciale.

Ministerul de Externe de la Ankara a avertizat că Turcia va riposta "foarte dur" în cazul în care vieţile celor 48 de ostatici turci de la Mosul vor fi puse în pericol.

"Toate părţile trebuie să ştie că, dacă le vor face şi cel mai mic rău cetăţenilor noştri, vom lansa represalii severe", precizează Ministerul turc de Externe.

Grupuri islamiste - printre care Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL) - au ocupat marţi provincia irakiană Ninive, inclusiv oraşul Mosul, precum şi şase districte din regiunea Tikrit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici