Cel puţin 50 de imigranţi clandestini s-au înecat în largul unei insule australiene - FOTO, VIDEO

Cel puţin 50 de imigranţi clandestini s-au înecat după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat în apropiere de Christmas Island, în Oceanul Indian, anunţă surse medicale.

25 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de imigranţi clandestini s-au înecat în largul unei insule australiene - FOTO, VIDEO

Cel puţin 50 de imigranţi clandestini s-au înecat în largul unei insule australiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un martor văzuse numeroase cadavre aduse la mal pe o faleză din Christmas Island, situată la 2.600 de kilometri de coasta de vest a Australiei.

"Am văzut oameni înecându-se. Din nefericire s-au lovit de pietre", a declarat martorul.

Un alt martor a declarat că în apă erau aproximativ 60 de persoane, unele fiind salvate de nave de intervenţie, sub privirile îngrozite ale localnicilor.

Poliţia şi administraţia vamală din Australia au confirmat că o navă cu imigranţi clandestini a naufragiat. "Prioritatea noastră este să îi salvăm pe toţi cei implicaţi în accident", a anunţat poliţia de frontieră.

Naţionalitatea imigranţilor nu se cunoaşte, dar mii de solicitanţi de azil din Irak, Afganistan şi Sri Lanka încearcă să ajungă în Australia pe cale maritimă, pornind din Indonezia.

Christmas Island, un teritoriu australian situat la 300 de kilometri de Indonezia, găzduieşte un centru pentru solicitanţi de azil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici