Zece răniţi după ce o camionetă a lovit un grup de pietoni, în Franţa

O camionetă a lovit un grup de pietoni, la un târg de Crăciun organizat în oraşul francez Nantes, zece persoane fiind rănite, după care şoferul a încercat să se sinucidă, a anunţat procuroarea din Nantes.

941 afișări
Imaginea articolului Zece răniţi după ce o camionetă a lovit un grup de pietoni, în Franţa

Cel puţin nouă răniţi după ce o camionetă a lovit un grup de pietoni, în Franţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba de "un act izolat, nu unul terorist", a declarat procuroarea Brigitte Lamy.

Camioneta a intrat în mulţime, provocând zece răniţi, iar şoferul acesteia s-a înjunghiat, a precizat ea. Pronosticul vital este angajat pentru una dintre victime.

Nu există "vreo revendicare", a spus ea. "Un carnet a fost găsit alături de camionetă. Îl studiem", a continuat procuroarea din Nantes.

"Este un act voluntar", a adăugat ea, precizând că bărbatul era "cunoscut serviciilor", dar nu a menţionat pentru ce fapte.

Piaţa în care a avut loc incidentul - unde se desfăşura un târg de Crăciun - a fost evacuată.

Numeroase persoane aflate în stare de şoc au primit îngrijiri medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici