Cel puţin opt morţi în urma coliziunii între o navă militară tunisiană şi o ambarcaţiune cu refugiaţi, în apropierea Maltei

Cel puţin opt persoane au murit, iar peste zece sunt date dispărute, în urma unei coliziuni, probabil accidentală, între o navă militară tunisiană şi o ambarcaţiune care transporta aproximativ 70 de refugiaţi, în apropierea Maltei, informează presa italiană.

167 afișări
Imaginea articolului Cel puţin opt morţi în urma coliziunii între o navă militară tunisiană şi o ambarcaţiune cu refugiaţi, în apropierea Maltei

Cel puţin opt morţi în urma coliziunii între o navă militară tunisiană şi o ambarcaţiune cu refugiaţi, în apropierea Maltei

Între 30 şi 40 de supravieţuitori au fost salvaţi în urma operaţiunilor de căutare la care participă şi nave italiene, potrivit site-ului cotidianului La Repubblica.

Ambarcaţiunea, care transporta zeci de refugiaţi, majoritatea tunisieni, a părăsit Tunisia la amurg şi naviga fără lumini, îndreptându-se spre zona oraşului Agrigento din Sicilia, indică primele informaţii.

Patru nave italiene şi un avion din Malta au fost trimise la locul incidentului, au anunţat autorităţile din cele două ţări, fără să ofere mai multe detalii.

Agenţia de ştiri ANSA a transmis că ambarcaţiunea care transporta refugiaţi s-a scufundat la scurt timp după coliziune.

Paza de coastă malteză coordonează operaţiunile de salvare, a anunţat un oficial italian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici