Cel puţin trei morţi, 15 răniţi, în urma unui atentat sinucigaş produs în zona diplomatică din Kabul

Un terorist sinucigaş aflat pe o motocicletă a detonat un dispozitiv exploziv în zona diplomatică din Kabul, ucigând trei oameni şi rănind alţi 15, au anunţat autorităţile afgane, informează site-ul postului France 24.

151 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei morţi, 15 răniţi, în urma unui atentat sinucigaş produs în zona diplomatică din Kabul

Cel puţin trei morţi, 15 răniţi, în urma unui atentat sinucigaş produs în zona diplomatică din Kabul

"Informaţiile iniţiale arată că atacatorul sinucigaş se afla pe o motocicletă. A trecut de primul punct de control, însă a fost oprit la cel de-al doilea şi a detonat" o încărcătură explozivă, a anunţat Dawlat Waziri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kabul.

"Nu ştim care era ţinta, însă s-a petrecut la câţiva de biroul pentru relaţii cu publicul al Ministerului Apărării. Nu s-au înregistrat victime din rândul personalului nostru", a precizat oficialul.

Atacul nu a fost încă revendicat de nimeni, însă insurgenţii talibani şi cei ai reţelei teroriste Stat Islamic şi-au intensificat atacurile asupra instituţiilor afgane şi a moscheilor, ucigând şi rănind sute de persoane.

Incidentul de securitate s-a produs în zona diplomatică a oraşului, unde se află mai multe ambasade şi sedii ale unor organizaţii internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici