Cel puţin trei persoane au murit în Brazilia după ce o furtună a inundat Rio de Janeiro

Cel puţin trei persoane au murit în Brazilia în urma ploilor torenţiale care au inundat marţi străzile din Rio de Janeiro provocând haos, fapt ce l-a determinat pe primarul metropolei să declare starea de urgenţă după o furtună pe care a descris-o ca fiind ”absolut anormală”, relatează Reuters.

176 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei persoane au murit în Brazilia după ce o furtună a inundat Rio de Janeiro

Cel puţin trei persoane au murit în Brazilia după ce o furtună a inundat Rio de Janeiro

Două surori au murit după ce casa lor a fost îngropată de un mal de noroi, în timp ce un bărbat s-a înecat într-o altă zonă a oraşului, a anunţat primăria într-un comunicat.

Ploaia a început luni seară şi nu s-a oprit încă, ploi abundente fiind prognozate până la sfârşitul zilei de marţi.

În unele zone ale oraşului s-au înregistrat peste 210 l/mp în patru ore, conform primăriei, aceasta fiind de trei ori mai mult decât cantitatea normală de precipitaţii înregistrată în luna aprilie.

”Rio de Janeiro a pierdut trei locuitori în urma acestor ploi”, a declarat primarul Marcelo Crivella într-o conferinţă de presăcare a avut loc marţi dimineaţă.

”Aceste ploi sunt absolut anormale pentru această perioadă a anului, niciunul dintre noi nu s-a aşteptat la atât de multă ploaie la această dată”, a adăugat acesta.

Primăria a decretat stare de urgenţă în noaptea de luni spre marţi. Arterele principale au fost închise, iar 785 de locuinţe din oraş au rămas fără curent electric.

Echipajele de intervenţie au acţionat pe străzile oraşului pentru a salva persoanele blocate în maşini sau care se aflau pe străzi. Imaginile TV au arătat scafandri care examinau o maşină care se afla scufundată într-un pasaj subteran inundat.

Străzile din Rio de Janeiro au fost mai liniştite decât de obicei întrucât aproape toate şcolile au fost închise, iar oamenii au lucrat de acasă pentru a evita riscul de a rămâne blocaţi la locurile de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici