CANICULĂ în Shanghai: Cel puţin zece morţi din cauza valului de căldură care afectează oraşul

Metropola chineză Shanghai este afectată de temperaturi caniculare record, cele mai mari din ultimii 140 de ani, cel puţin zece persoane murind din cauza căldurii, anunţă autorităţile medicale.

141 afișări
Imaginea articolului CANICULĂ în Shanghai: Cel puţin zece morţi din cauza valului de căldură care afectează oraşul

CANICULĂ în Shanghai: Cel puţin zece morţi din cauza valului de căldură care afectează oraşul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valul de căldură nu afectează doar capitala economică a Chinei, ci şi mai multe provincii din centrul şi estul ţării, unde autorităţile au avertizat că temperaturile vor ajunge la 41 de grade Celsius.

La Shanghai, temperaturile au atins 39,8°C miercuri după-amiază.

Cel puţin zece persoane au murit din cauza căldurii în ultimele zile, a declarat Leng Guangming, purtătorul de cuvânt al Direcţiei medicale din Shanghai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici