Cele două italience răpite în Siria şi eliberate au revenit în ţară

Cele două lucrătoare umanitare italience răpite vara trecută în nordul Siriei şi eliberate joi au ajuns vineri dimineaţa la Roma, a constatat o jurnalistă AFP.

266 afișări
Imaginea articolului Cele două italience răpite în Siria şi eliberate au revenit în ţară

Cele două italience răpite în Siria şi eliberate au revenit în ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul care le aducea pe Greta Ramelli, în vârstă de 20 de ani, şi Vanessa Marzullo, în vârstă de 21 de ani, din Turcia a aterizat pe Aeroportul militar Ciampino, în apropiere de capitala italiană, către ora locală 4.00 (5.00, ora României).

Primite de către ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni, fără rude, cele două tinere au coborât din avion fără să-şi exteriorizeze sentimentele.

Zâmbind reţinut, cu capul plecat, ele au răspuns salutului ministrului şi au intrat în aeroport fără să spună vreun cuvânt sau să facă vreun semn către presă.

Ele urmau să fie conduse către un spital, pentru un bilanţ de sănătate. De asemenea, ele vor fi audiate de către Parchetul antiterorist de la Roma, care a deschis o anchetă cu privire la răpirea lor.

Tinerele, originare din Lombardia (nord), au fost date dispărute pe 31 iulie, în apropiere de Alep, în nordul Siriei, unde ajunseseră cu trei zile înainte, din Turcia, după un prim sejur în februarie, pentru a participa la un proiect umanitar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici