Centrala Zaporojie a fost zguduită de mai multe explozii. Grossi avertizează ţările combatante

  • Peste 12 explozii s-au produs în apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa
  • Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de bombardament
  • AIEA este îngrijorată de posibilitatea producerii unui accident
785 afișări
Imaginea articolului Centrala Zaporojie a fost zguduită de mai multe explozii. Grossi avertizează ţările combatante

Sursa foto: Profimedia

Centrala nucleară Zaporijie a fost ţinta unor bombardamente majore în noaptea de sambata spre duminică. Aproximativ 12 explozii au atentat la siguranţa celei mai mari centrale nucleare din Europa.

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) este nemulţumit de situaţie şi a reiterat poziţia organizaţiei pe care o guvernează.

„Vă jucaţi cu focul. De fiecare dată când vă atacaţi, există riscul să distrugeţi din greşeală centrala. Au avut loc explozii majore în complexul centralei, ceea ce este complet inacceptabil. Oricine se află în spatele acestor atacuri, trebuie să se oprească imediat”, a declarat Rafael Grossi.

Echipa AIEA de la faţa locului a declarat că au fost produse daune la unele clădiri, sisteme şi echipamente, dar niciunul dintre ele nu este critic pentru siguranţa şi securitatea centralei.

Bombardarea repetată a centralei din sudul Ucrainei a stârnit îngrijorări cu privire la potenţialul unui accident grav la doar 500 km de locul celui mai grav accident nuclear din lume, dezastrul de la Chornobîl din 1986.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici