Cercetătorii confirmă descoperirea unui nou virus care se transmite de la om la om în Bolivia. Care sunt simptomele infecţiei

  • Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite au descoperit un nou virus în Bolivia.
  • Virusul se transmite de la om la om şi provoacă febră hemoragică.
  • Virusul aparţine unei familii de viruşi care include şi Ebola.
25403 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii confirmă descoperirea unui nou virus care se transmite de la om la om în Bolivia. Care sunt simptomele infecţiei

Profimedia

Cercetătorii de la Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au descoperit un virus rar în Bolivia, care se transmite de la om la om şi provoacă febră hemoragică. Virusul aparţine unei familii de viruşi care include şi Ebola, relatează The Guardian.
 
Oamenii de ştiinţă lucrează pentru a identifica noi ameninţări virale pentru omenire, chiar dacă ţările din întreaga lume luptă împotriva unui nou val de focare de Covid-19.
 
Oamenii de ştiinţă au spus că în 2019, doi pacienţi au transmis virusul către  trei lucrători din domeniul sănătăţii din La Paz. Unul dintre pacienţi şi doi lucrători medicali au murit, ulterior. Până acum, doar o mică epidemie a acestui virus periculos a fost documentat, în regiunea Chapare la aproximativ 600 de kilometri de La Paz, în 2004.
 
„Munca noastră a confirmat faptul că un medic rezident, un medic de ambulanţă şi un gastroenterolog au contractat virusul după ce s-au întâlnit cu pacienţi infectaţi,” a declarat Caitlin Cossaboom, un epidemiolog în cadrul diviziei pentru patogeni şi patologii a CDC. ”Doi dintre lucrătorii din domeniul sănătăţii au murit mai târziu. Credem acum că multe fluide corporale pot transmite virusul”.
 
Se crede că virusul este purtat de şobolani, care la rândul lor ar fi putut să-l transmită oamenilor. În general, viruşii răspândiţi prin fluidele corporale sunt mai uşor de controlat decât virusurile respiratorii, cum ar fi Covid-19.
 
Cossaboom a spus că pacienţii cu noul virus au suferit febră, dureri abdominale, vărsături, sângerări ale gingiilor, erupţii cutanate şi durere în spatele ochilor. Deoarece nu există medicamente specifice pentru boală, pacienţii primesc doar îngrijire de susţinere, cum ar fi lichidele intravenoase.
 
„Am izolat virusul şi ne aşteptam să găsim o boală mai frecventă, dar datele secvenţei au indicat virusul Chapare”, a spus Maria Morales-Betoulle, patolog la CDC. „Am fost cu adevărat surprinşi”.
 
Descoperirile au fost prezentate luni la reuniunea anuală a Societăţii Americane de Medicină şi Igienă Tropicală (ASTMH).
 
Cercetătorii au precizat că este posibil ca virusul să fi circulat de câţiva ani nedetectat, deoarece ar putea fi uşor diagnosticat greşit şi confundat cu febra  Dengue, un virus cu simptome similare. Oamenii de ştiinţă au spus că trebuie să continue să studieze virusul pentru a înţelege capacitatea acestuia de a provoca focare.
 
Oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice şi să dezvolte rapid un test pentru acest virus
 
"Cu toate că există încă multe lucruri care rămân necunoscute despre virusul Chapare, este lăudabil cât de repede această echipă a reuşit să dezvolte un test de diagnostic, să confirme transmiterea de la om la om şi să descopere dovezi preliminare ale virusului la rozătoare", a declarat preşedintele ASTMH, dr. Joel Breman.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici