Cetăţean rus, arestat în Spania pentru legături cu atacurile cibernetice asupra alegerilor din SUA

Poliţia spaniolă a arestat un programator rus pentru presupusa implicare în atacurile cibernetice asupra alegerilor din SUA, ce au avut loc în noiembrie 2016, potrivit presei locale, citate de BBC News.

224 afișări
Imaginea articolului Cetăţean rus, arestat în Spania pentru legături cu atacurile cibernetice asupra alegerilor din SUA

Cetăţean rus, arestat în Spania pentru legături cu atacurile cibernetice asupra alegerilor din SUA (Imagine: Arhiva mediafax Foto/ AFP)

Pyotr Levashov, a fost arestat pe 7 aprilie şi de atunci a rămas în custodia poliţiei.

Potrivit unei surse, SUA a emis o cerere de extrădare a lui Levashov. Cererea de extrădare urmează a fi examinată de o curte penală spaniolă.

Oficiali americani au semnalat atacuri cibernetice efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump.

Agenţiile americane de informaţii au apreciat că, pe măsură ce campania prezidenţială din 2016 se derula, oficiali guvernamentali ruşi au dedicat o atenţie sporită pentru a contribui la efortul lui Donald Trump de a câştiga alegerile, a declarat vineri pentru pentru Reuters, un oficial american sub condiţia anonimatului, care cunoaşte detalii despre aceste investigaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici