Cetăţeni români, salvaţi de poliţie, după ce au fost ţinuţi ca sclavi la o fermă din Italia

Trei cetăţeni români au fost salvaţi de poliţie, după ce au scăpat de la o fermă de oi izolată din Sardinia, unde, potrivit acestora, au fost ţinuţi în condiţii dure timp de peste o lună, informează agenţia de ştiri ANSA, citând surse familiare cu cazul.

4424 afișări
Imaginea articolului Cetăţeni români, salvaţi de poliţie, după ce au fost ţinuţi ca sclavi la o fermă din Italia

Cetăţeni români, salvaţi de poliţie, după ce au fost ţinuţi ca sclavi la o fermă din Italia (Imagine Doru Colgiu / Mediafax Foto)

Cei trei bărbaţi, dintre care doi în vârstă de 25 ani şi al treilea de 56 de ani, au declarat că au fost maltrataţi la o fermă izolată din Sardinia, fiind forţaţi să lucreze toată ziua şi până târziu în noapte, primind o singură masă pe zi.

După ce au fugit de la fermă, aceştia au mers aproximativ 100 de kilometri înainte de a se întâlni cu o patrulă de poliţie, pe un drum de ţară la aproximativ cinci kilometri de oraşul Nuoro.

Subnutriţi, deshidrataţi şi epuizaţi, cei trei au fost transportaţi la spital, iar apoi cazaţi la un adăpost.

Pe baza mărturiilor, autorităţile au început căutările pentru a identifica locul unde cei trei români au fost ţinuţi, primele indicii conducând către un sat din sub-regiunea Mandrolisai, o zonă muntoasă, puţin populată.

De asemenea, procurorii anchetează posibila existenţă a unei operaţiuni de trafic de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici