Cetăţenia australiană a unui militant Stat Islamic a fost retrasă sub incidenţa unei legi anti-terorism

Khaled Sharrouf, militant al reţelei Stat Islamic, a devenit primul individ cu dublă-cetăţenie căruia i-a fost retrasă cetăţenia australiană în temeiul legilor anti-terorism, informează presa locală, citată de Reuters.

3820 afișări
Imaginea articolului Cetăţenia australiană a unui militant Stat Islamic a fost retrasă sub incidenţa unei legi anti-terorism

Cetăţenia australiană a unui militant Stat Islamic a fost retrasă sub incidenţa unei legi anti-terorism

Australia este un stat aliat al SUA în lupta împotriva militanţilor SI din Irak şi Siria. Statul australian este în stare de alarmă în privinţa atacurilor întreprinde de musulmani radicalizaţi, incluisv din partea militanţilor ce se întorc de pe câmpul de luptă din Orientul Mijlociu.

Sub jurisdicţia legii anti-terorism din 2015, Australia poate retrage cetăţenia australienilor cu dublă-cetăţenie, ce au întreprins acte militante sau au fost membri ai organizaţiei Stat Islamic.

Sharrouf este fiul unor imigranţi libanezi. Acesta a fost forografiat în 2014 în timp ce ţinea în mâini împreună cu fiul său de şapte ani capetele unor militari sirieni decapitaţi.

Un purtător de cuvânt al Departamentului australian de Imigrare a declarat că lui Sharrouf i-a fost retrasă cetăţenia, dar a refuzat să ofere alte detalii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici