Charles al III-lea a fost proclamat rege al Canadei în cadrul unei ceremonii la Ottawa

Canada l-a proclamat sâmbătă pe Charles rege în cadrul unei ceremonii oficiale la reşedinţa oficială din Ottawa a guvernatorului general, reprezentantul monarhului în Canada, care îndeplineşte atribuţiile de şef de stat în numele coroanei.

1555 afișări
Imaginea articolului Charles al III-lea a fost proclamat rege al Canadei în cadrul unei ceremonii la Ottawa

Anterior, un Consiliu de aderare s-a reunit la Palatul St James din Londra pentru a-l proclama pe Charles suveran. Ceremoniile sunt protocolare şi oficializează schimbarea şefului de stat, conform Reuters.

Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit  rege al Regatului Unit şi şef de stat al altor 14 regate, inclusiv al Canadei, atunci când mama sa, regina Elisabeta, a murit joi, la vârsta de 96 de ani.

Canada a anunţat o perioadă de doliu de 10 zile pentru regină. Deşi Canada a încetat să mai fie o colonie a Marii Britanii în 1867, a rămas în Imperiul Britanic până în 1982 şi este încă membră a Commonwealth-ului ţărilor din fostul imperiu care îl au ca şef de stat pe monarhul britanic.

Premierul Justin Trudeau şi guvernatorul general Mary Simon au semnat un decret prin care proclamă noul suveran, după o şedinţă de guvern.

Trompetele au anunţat apoi ieşirea din reşedinţă a arhiereului-şef al Canadei. Acesta a citit în faţa publicului, atât în engleză, cât şi în franceză, decretul de proclamare a noului monarh, încheind cu "Trăiască regele!".

Ceremonia s-a încheiat cu o salvă de 21 de tunuri şi cu fanfara forţelor armate care a interpretat "God Save the King".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici