China avertizează SUA: „Opriţi denigrarea sau riscaţi un conflict”

  • Statele Unite ar trebui să-şi schimbe atitudinea „distorsionată” faţă de China
  • Ministrul chinez de externe a precizat că un conflict în regiune este posibil dacă SUA înarmează Taiwanul
  • China îşi apără poziţia adoptată faţă de războiul din Ucraina şi îşi protejează legăturile strânse cu Rusia
4599 afișări
Imaginea articolului China avertizează SUA: „Opriţi denigrarea sau riscaţi un conflict”

Sursa foto: Profimedia

Tensiunile în Asia de sud-est sunt departe de a fi terminate. Ministrul chinez de externe Qin Gang a susţinut o conferinţă de presă cu ocazia reuniunii anuale a parlamentului de la Beijing şi a vorbit pe larg despre relaţia Chinei cu Statele Unite ale Americii. Qin este de asemenea consilierul de încredere al preşedintelui Xi Jinping şi până de curând a fost ambasadorul Chinei la Washington.

„Casa Albă ar trebui să nu mai considere China drept principalul său rival şi cea mai importantă provocare geopolitică. Statele Unite ar trebui să-şi schimbe atitudinea distorsionată faţă de Beijing, altfel conflictul şi confruntarea vor urma”, a declarart Qin Gang.

La Washington, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitatea naţională, a respins criticile şi a spus că Statele Unite nu caută o confruntare cu Beijingul.

"Căutăm o competiţie strategică cu China. Nu căutăm conflicte. Ne propunem să concuram şi ne propunem să câştigăm, dar dorim absolut totul să se menţină în parametrii normali, fără lupte fizice”, a declarat Kirby.

Relaţiile dintre cele două superputeri au fost tensionate de ani de zile cu privire la o serie de probleme, inclusiv Taiwan, comerţ şi, mai nou, războiul din Ucraina, dar s-au înrăutăţit luna trecută după ce Statele Unite au doborât un balon în largul Coastei de Est a SUA despre care spune că a fost un aparat chinezesc de spionaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici