China închide mai multe fabrici de baterii din cauza intoxicării cu plumb a numeroase persoane

Numeroase fabrici de baterii din China au fost închise din cauza temerilor privind intoxicarea mai multor persoane cu metale folosite în această industrie, relatează BBC News Online.

167 afișări
Imaginea articolului China închide mai multe fabrici de baterii din cauza intoxicării cu plumb a numeroase persoane

China închide mai multe fabrici de baterii din cauza intoxicării cu plumb a numeroase persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 100 de persoane, inclusiv copii, s-au intoxicat cu plumb şi cadmiu, folosite în industria de fabricare a bateriilor în China, ceea ce a determinat închiderea mai multor astfel de fabrici şi arestarea a 74 de persoane.

Guvernul din provincia estică Zhejiang a anunţat că a tăiat apa şi curentul electric în cazul a 652 de fabrici care folosesc plumb.

Bateriile reîncărcabile sunt folosite la scutere, maşini şi unele telefoane mobile.

Arestările efectuate şi închiderea fabricilor fac parte din eforturile guvernelor regionale din China de a scădea impactul asupra mediului şi de a ameliora condiţiile de muncă.

Potrivit informaţiilor, sute de copii au fost intoxicaţi cu plumb în mai multe provincii în perioada 2009-2010 deoarece locuiau în apropierea topitoriile sau fabricilor de baterii.

Cererile mari de scutere electrice şi producţia tot mai mare de maşini a mărit cererea de baterii cu plumb.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici