China, marea ameninţare a SUA. Milley: Militarii chinezi au devenit mai agresivi în Pacific

Armata chineză a devenit semnificativ mai agresivă şi mai periculoasă în ultimii cinci ani, a declarat cel mai înalt ofiţer militar american în timpul unei călătorii în Indo-Pacific, care a inclus o oprire duminică în Indonezia.

11871 afișări
Imaginea articolului China, marea ameninţare a SUA. Milley: Militarii chinezi au devenit mai agresivi în Pacific

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme, a declarat că numărul de interceptări de către avioane şi nave chineze în regiunea Pacificului cu forţele americane şi alte forţe partenere a crescut semnificativ în această perioadă, iar numărul interacţiunilor nesigure a crescut în proporţii similare, potrivit AP.

"Mesajul este că militarii chinezi, în aer şi pe mare, au devenit semnificativ mai mulţi şi vizibil mai agresivi în această regiune anume", a declarat Milley, care a cerut recent personalului său să compileze detalii despre interacţiunile dintre China şi SUA şi alte ţări din regiune.

Comentariile sale au fost făcute în contextul în care SUA îşi dublează eforturile de a-şi consolida relaţiile cu naţiunile din Pacific ca o contrapondere la China, care încearcă să îşi extindă prezenţa şi influenţa în regiune. Administraţia Biden consideră că Beijingul este "ameninţarea sa" şi principala provocare de securitate pe termen lung a Americii.

Călătoria lui Milley în regiune se concentrează puternic pe ameninţarea Chinei. El va participa săptămâna aceasta la o reuniune a şefilor apărării din Indo-Pacific la Sydney, Australia, unde subiectele cheie vor fi creşterea militară tot mai mare a Chinei şi necesitatea de a menţine un Pacific liber, deschis şi paşnic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici