China se răzbună pe SUA sancţionând personalităţi politice din Taiwan

  • China continuă să pună presiune pe insulă.
  • Beijingul anunţă, marţi, impunerea unor interdicţii de acordare a vizelor, precum şi a altor sancţiuni asupra unor personalităţi politice importante din Taiwan.
2116 afișări
Imaginea articolului China se răzbună pe SUA sancţionând personalităţi politice din Taiwan
Decizia Chinei vine ca răspuns la vizitele reprezentanţilor Statelor Unite în Taiwan. 
 
Sancţiunile vin la doar o zi după ce China a efectuat o serie de exerciţii militare în apele şi spaţiul aerian din jurul insulei, ca replică la „complotul şi provocarea dintre SUA şi Taiwan”. 
 
Personalităţile sancţionate de China sunt, printre altele, ambasadorul Taiwanului în Statele Unite, Bi-khim Hsiao, politicienii Ker Chien-ming, Koo Li-hsiung, Tsai Chi-chang, Chen Jiau-hua şi Wang Ting-yu, precum şi activistul Lin Fei-fan. 
 
Aceştia nu vor avea voie să călătorească în China, Hong Kong şi Macau, dar nici să aibă tranzacţii financiare sau relaţii de orice natură cu persoane sau instituţii din aceste zone, anunţă Oficiul de muncă al Partidului Comunist din Taiwan. 
 
În plus, premierul Su Tseng-chang, liderul parlamentului You Si-kun şi ministrul de Externe Joseph Wu erau deja pe lista de sancţiuni a Chinei şi vor primi şi mai multe restricţii, mai anunţă sursa citată. 
 
Măsurile sunt necesare, spune Xinhua News, agenţia de ştiri oficială din China, pentru a-i „pedepsi categoric şi ferm” pe cei care susţin indepedenţa insulei. 
 
Pretenţiile Chinei asupra Taiwanului se menţin, iar Beijingul acuză SUA că pune „paie pe foc” încurajând „pretenţiile” la independenţă ale insulei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici