China trimite trupe în Djibouti pentru deschiderea unei bazei militare

China a trimis marţi trupe militare către Cornul Africii, pentru deschiderea primei sale baze militare de peste mări, în Djibouti, informează The Associated Press.

1531 afișări
Imaginea articolului China trimite trupe în Djibouti pentru deschiderea unei bazei militare

China trimite trupe în Djibouti pentru deschiderea unei bazei militare

Ministerul Apărării chinez a declarat pe site-ul său oficial că marţi a avut loc o ceremonie cu ocazia îmbarcării personalului militar, în portul Zhanjiang din sudul Chinei, prezidată de comandantul marinei, amiralul Shen Jinlong.

Guvernul de la Beijing a declarat că centrul de logistică din Djibouti va sprijini misiunile anti-piraterie, menţinerea păcii şi asistenţa umanitară în zona Africii şi a Asiei de Vest. Beijingul a mai declarat că baza militară din Cornul Africii va facilita, de asemenea, cooperarea militară şi exerciţiile comune.

Statele Unite deţin deja o bază militară în Djibouti, la Camp Lemonnier, în timp ce Franţa şi Marea Britanie menţin şi ele o prezenţă militară în micul stat din Cornul Africii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici