Un grup de portavioane aparţinând Statelor Unite realizează un amplu exerciţiu militar naval alături de India şi de Japonia

Un grup de portavioane aparţinând Statelor Unite a început luni o serie de ample exerciţii militare navale, care potrivit Marinei SUA, au ca scop sprijinirea celor trei state în a face faţă ameninţărilor maritime din zona Asia-Pacific, informează Reuters.

3250 afișări
Imaginea articolului Un grup de portavioane aparţinând Statelor Unite realizează un amplu exerciţiu militar naval alături de India şi de Japonia

Un grup de portavioane ale SUA realizează un amplu exerciţiu militar naval alături de India şi de Japonia

Aceste exerciţii anuale sunt denumite Malabar şi au fost organizate începând cu anul 1992, iniţial doar între Statele Unite şi India, dar ulterior li s-a alăturat şi Japonia.

"Malabar 2017 este cel mai recent dintr-o serie continuă de exerciţii care a crescut în amploare şi în complexitate de-a lungul anilor pentru a aborda o gamă variată de ameninţări comune pentru securitatea maritimă a zonei Asia-Pacific", potrivit centrului de comandă al SUA din Pacific.

Oficiali militari au afirmat că exerciţiile militare navale care implică portavionul american USS Nimitz, portavionul indian din clasa Kiev, INS Vikramaditya şi distrugătorul japonez Izumo, au ca scop balansarea puterii Chinei în zona Asia-Pacific.

Cele trei state sunt îngrijorate faţă de pretenţiile teritoriale ale Chinei în zona Mării Chinei de Sud şi, în general, faţă de prezenţa sa militară din regiune. În trecut China a criticat exerciţiile militare navale, considerându-le ca fiind destabilizatoare pentru regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici