Cinci islamişti din Belgia, inculpaţi pentru activităţi teroriste

Cinci persoane au fost inculpate în Belgia pentru "participare la activităţile unui grup terorist", trei fiind plasate în arest preventiv, anunţă Parchetul federal belgian, citat de AFP.

360 afișări
Imaginea articolului Cinci islamişti din Belgia, inculpaţi pentru activităţi teroriste

Cinci islamişti din Belgia, inculpaţi pentru activităţi teroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre persoanele arestate este un islamist care a supravieţuit asaltului lansat joi de autorităţi la o clădire din oraşul belgian Verviers, a declarat Eric Van der Sijpt, purtătorul de cuvânt al Parchetului federal de la Bruxelles.

Doi inculpaţi vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Operaţiunile antiteroriste efectuate joi în Belgia au permis reţinerea a 13 persoane şi anihilarea unei grupări care pregătea atentate împotriva serviciilor de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici