Coaliţia opoziţiei siriene va avea sediul în Egipt

Noua Coaliţie a opoziţiei siriene formată acum o săptămână la Doha va avea sediul în Egipt, a declarat luni preşedintele acesteia Ahmad Moaz Al-Khatib pentru agenţia de presă oficială egipteană Mena.

129 afișări
Imaginea articolului Coaliţia opoziţiei siriene va avea sediul în Egipt

Coaliţia opoziţiei siriene va avea sediul în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a decis: Coaliţia naţională siriană va avea cartierul general în Egipt", a declarat Khatib pentru agenţie după discuţiile sale cu ministrul egiptean al Afacerilor Externe, Mohammed Kamel Amr.

Ministrul egiptean a exprimat dorinţa ţării sale de a "furniza orice formă de asistenţă Coaliţiei pe viitor".

Membrii opoziţiei siriene s-au unit şi au semnat la 11 noiembrie la Doha un acord cu privire la constituirea unei "Coaliţii naţionale siriene pentru forţele opoziţiei şi ale revoluţiei" ce vizează lupta împotriva regimului Bashar al-Assad.

Liga Arabă a recunoscut această Coaliţie ca "reprezentantul legitim al opoziţiei siriene".

Conform unui video difuzat pe Internet, grupări islamiste armate, mai ales principalele două Liwaa al-Tawhid şi Front al-Nosra care luptă la Alep, au anunţat că resping această Coaliţie şi s-au pronunţat în favoarea unui stat islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici