Comemorarea masacrului din Piaţa Tiananmen, interzisă în Hong Kong pentru prima dată în 30 de ani

  • Comemorarea represiunii din Piaţa Tiananmen nu va avea loc în Hong Kog anul acesta
  • Poliţia a interzis adunările din cauza pandemie
  • Hong Kong-ul este singura zona din China unde evenimentul este comemorat anual.
1169 afișări
Imaginea articolului Comemorarea masacrului din Piaţa Tiananmen, interzisă în Hong Kong pentru prima dată în 30 de ani

Comemorarea masacrului din Piaţa Tiananmen interzis în Hong Kong pentru prima dată după 30 de ani

În 4 iunie 1989 trupele chineze au spart protestele pro-democraţie din Piaţa Tiananmen. Oficial nimeni nu a murit, dar organizaţiile pentru drepturile omului au estimat numărul victimelor la sute sau chiar mii. Masacrul a făcut înconjurul lumii cu imaginea rămasă în istorie a unui bărbat ce s-a pus în faţa unui tanc.

Evenimentele au rezonat cu Hong Kong-ul care era la opt ani distanţă de intrarea sub inflenţa Chinei. Oraşul este sigurul loc din China unde evenimentul este comemorat. Primul eveniment de acest gen a avut loc 1990 în parcul Victoria şi se defăşoară anual.

Poliţia nu va permite adunările în acest an din cazua pandemie de coronavirus.

Organizatorii au acuzat poliţia de folosirea coronavirusului drept pretext pentru a interzice comemorarea.

Nu văd de ce guvernul găseşte întrunirile politice inacceptabile din moment ce a dat undă verde redeschiderii şcolilor şi a altor servicii”, a afirmat Lee Cheuk-ya, liderul Alianţei Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici