Concurs de insulte la adresa lui Erdogan al unei reviste britanice, drept reacţie la cazul Boehmerman

O revistă britanică organizează un concurs de insulte la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în semn de protest faţă de urmărirea penală a comediantului german Jan Boehmermann, aprobată de Germania la solicitarea Turciei, după ce a citit un poem satiric adresat liderului turc, anunţă BBC.

3363 afișări
Imaginea articolului Concurs de insulte la adresa lui Erdogan al unei reviste britanice, drept reacţie la cazul Boehmerman

Concurs de insulte la adresa lui Erdogan al unei reviste britanice, drept reacţie la cazul Boehmerman (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Publicaţia săptămânală conservatoare The Spectator oferă un premiu în valoare de 1.000 de lire sterline (sumă donată de un abonat) persoanei care trimite cel mai insultător poem la adresa lui Erdogan ca reacţie faţă de cazul lui Boehmermann, a cărui solicitare de anchetare penală lansată de Turcia a fost aprobată vinerea trecută de Germania.

Bohmermann, un actor german de comedie premiat şi gazdă a talk-showului Neo Magazin Royale, difuzat de televiziunea ZDF, a creat tensiuni diplomatice între Turcia şi Germania, după ce în cadrul emisiunii sale de pe 31 martie l-a insultat pe Erdogan, prin recitirea unui poem satiric la adresa liderului turc.

Actorul, cu steagul Turciei în spate şi cu o imagine a lui Erdogan, l-a acuzat pe preşedintele turc, printre altele, că îi face plăcere să "exercite represalii asupra minorităţilor, să bată kurzii şi creştinii în timp ce urmăreşte pornografie infantilă".

Ambasada Turciei în Berlin a trimis în urmă cu mai bine de o săptămână o solicitare Ministerului german de Externe pentru a începe urmărirea penală a comediantului.

Potrivit unei secţiuni din codul penal al Germaniei, este interzisă insultarea şefilor de stat străini, dar urmărirea penală a persoanelor acuzate de astfel de practici necesită autorizaţie din partea guvernului înainte de a fi demarate procedurile respective. Merkel a anunţat vineri, odată cu acceptarea solicitării Turciei de a începe urmărirea penală a lui Boehmermann, că guvernul va înainta o propunere pentru a modifica legea respectivă.

Cancelarul german a insistat că ultimul cuvânt în acest caz va aparţine curţii germane şi procurorii germani vor decide dacă vor depune acuzaţii în cazul actorului de comedie.

În textul pentru anunţarea competiţiei, comentatorul Douglas Murray a scris: "Faptul că a fost aprobat un astfel de proces demonstrează că Germania devine din ce în ce mai mult o provincie a lui Erdogan".

"Sunt un britanic născut cu libertatea de exprimare ... În onoarea acestui fapt, mi-am petrecut weekendul scriind poezioare dure despre Erdogan". "Şi aş dori să invit toţi cititorii să mi se alăture în această mare competiţie de poezioare absurde la adresa lui Erdogan", declară în continuare Murray.

În raportul organizaţiei Freedom House prezentat în ianuarie, Turcia este clasată pe locul 149 din 180 în ceea ce priveşte gradul de libertate al presei în anul 2015, la nivel global.

Procurorii turci au deschis peste 1.800 de dosare penale împotriva a mai multe persoane acuzate că l-au insultat pe preşedintele turc, de la începutul mandatului său, din urmă cu 18 luni, anunţa la începutul lunii martie ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag.

Aprobarea demarării anchetei penale în cazul lui Boehmermann vine pe fondul încheierii unui acord între Turcia şi UE privind reducerea numărului de imigranţi din Europa prin reţinerea lor pe teritoriul turc, Germania fiind ţara cea mai afectată de criza migraţiei, unde s-au înregistrat peste un milion de solicitări de azil anul trecut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici