Pe cale DIPLOMATICĂ: Turcia a cerut Germaniei urmărirea penală a unui comediant german care l-ar fi insultat pe Erdogan

Ambasada Turciei în Berlin a trimis o solicitare Ministerului german de Externe pentru a începe urmărirea penală a comediantului Jan Bohmermann, pentru că l-a insultat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în cadrul emisiunii sale, iar Germania a anunţat să analizează solicitarea.

1827 afișări
Imaginea articolului Pe cale DIPLOMATICĂ: Turcia a cerut Germaniei urmărirea penală a unui comediant german care l-ar fi insultat pe Erdogan

Pe cale DIPLOMATICĂ: Turcia a cerut Germaniei urmărirea penală a unui comediant german care l-ar fi insultat pe Erdogan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Bohmermann, un actor de comedie premiat şi gazdă a talk-showului Neo Magazin Royale, difuzat de televiziunea ZDF, a creat tensiuni diplomatice între Turcia şi Germania, după ce în cadrul emisiunii sale de pe 31 martie l-a insultat pe Erdogan.

Actorul, cu steagul Turciei în spate şi cu o imagine a lui Erdogan, l-a acuzat pe preşedintele turc că îi face plăcere să "exercite represalii asupra minorităţilor, să bată kurzii şi creştinii în timp ce urmăreşte pornografie infantilă".

Autorităţile germane au anunţat luni că analizează solicitarea de duminică trimisă de ambasada Turciei.

"Ambasada turcă a trimis o solicitare Ministerului de Externe în legătură cu emisiunea Neo Magazin Royale, difuzată de ZDF", fiind vorba despre "o solicitare formală din partea Turciei pentru declanşarea urmăririi penale în legătură cu declaraţiile transmise pe acest post", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

"Conţinutul solicitării va fi examinat cu atenţie de guvern", a precizat acesta într-o conferinţă de presă. "Va dura câteva zile. Nu pot şi nu vreau să anticipez rezultatele acestei examinări", a mai precizat Seibert.

În Turcia, numeroase persoane sunt inculpate pentru insulte aduse lui Erdogan, printre care jurnalişti şi chiar minori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici