Conduci cu viteză şi depăşeşti limita legală? Fii gata să rămâi fără maşină. Unde se întâmplă

  • Gata cu depăşirea vitezei legale. O ţară din Europa alege să confişte autovehiculele, pe care le va scoate la licitaţie.
  • Este o pedepsire a şoferilor care vor să facă raliu şi o încercare de a reduce decesele cauzate de „băieţii de curse”.
3864 afișări
Imaginea articolului Conduci cu viteză şi depăşeşti limita legală? Fii gata să rămâi fără maşină. Unde se întâmplă

Conduci cu viteză peste limita legală? Fii gata să rămâi fără maşină. Unde se întâmplă

Şoferii din Austria care fac exces de viteză  se vor trezi cu maşinile confiscate şi scoase la licitaţie, a anunţat luni guvernul, încercând să descurajeze „băieţii de curse” care fac „raliuri” pe şosele.
 
Schimbarea planificată a legislaţiei, anunţată de coaliţia guvernamentală formată din conservatori şi Verzi, are ca scop înăsprirea normelor austriece pentru a fi asemănătoare celor din alte ţări, precum Germania şi Elveţia, ţări vecine, conform Reuters.
 
Autorităţile locale spun că încearcă să ţină sub control cursele ilegale pe stradă şi alte cazuri de viteză excesivă. Deşi cei mai mulţi şoferi nu vor fi observat niciodată vreuna, acestea provoacă decese, uneori implicând pietoni clar fără vină.
 
„La vitezele exagerat de mari, nimeni nu controlează în totalitate vehiculul. Maşina devine o armă incontrolabilă şi un pericol pentru oameni complet nevinovaţi”, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, din partea Verzilor, într-o conferinţă de presă în care a prezentat noua legislaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici