Congresul SUA se implică în cazul Djokovic: Biden, dă-i permisiune specială

Novak Djokovic, 35 de ani, tenismen sârb care a cucerit în 2022 titlul la Wimbledon, după ce a lipsit de la Australian Open, se pregăteşte pentru US Open.

8197 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA se implică în cazul Djokovic: Biden, dă-i permisiune specială

Congresul SUA se implică în cazul Djokovic: Biden, dă-i permisiune specială

Prezenţa multiplului campion de Grand Slam la Flushing Meadows atârnă de un fir: parlamentarii republicani Claudia Tenney şi Louie Gohmert îi cer preşedintelui Statelor Unite o scutire, pentru a-i permite sârbului intrarea în ţară.

Mai întâi au fost fanii, care au făcut petiţie, apoi colegii, iar acum şi politica este în favoarea intrării lui Novak Djokovic în Statele Unite, la ultimul Grand Slam al sezonului, US Open.

Sârbul, nevaccinat şi care nu a putut participa la Australian Openul de la începutul anului, nu va putea participa momentan la evenimentele de pe cimentul american din cauza măsurilor de izolare împotriva răspândirii Covid-19 în vigoare în Statele Unite şi Canada.

O situaţie complexă, care este acum aproape compromisă pentru Nole, care trebuie să spere la o scutire specială, pentru a pune piciorul în State.

Apel din partea a doi membri din Congres

În acest sens, doi membri ai Congresului s-au adresat administraţiei Biden printr-un act oficial: republicanii Claudia Tenney şi Louie Gohmert, care au cerut autorizarea debarcării sârbului (şi a altor jucători străini nevaccinaţi) la New York, în vederea Grand Slamului care va avea loc în aproximativ 3 săptămâni.

„Blocarea unor mari sportivi precum Novak Djokovic să concureze la evenimente de mare profil reduce importanţa lor economică şi diplomatică vitală, fără a exista un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică”, se arată în documentul distribuit pe reţelele sociale de cei doi politicieni şi adresată secretarului de stat Antony Blinken.

Tenney a adăugat apoi într-un comentariu pe Twitter: „Regulile internaţionale de călătorie ale lui Biden sunt despre control şi politică, nu despre sănătatea publică”.

Pentru a participa la turneu, de fapt, nu este necesară vaccinarea jucătorilor cu paşaportul american (chiar şi publicul nevaccinat va putea asista la meciuri), însă regulile pentru călătoriile internaţionale sunt foarte diferite şi situaţia s-ar putea schimba doar în cazul în care preşedintele Joe Biden îl va considera pe Nole drept o „excepţie de interes naţional”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici