Consiliul de securitate al ONU a respins încercarea SUA de a extinde sancţiunile asupra Iranului

  • SUA au suferit o nouă înfrângere pe plan diplomatic
  • Preşedenţia Consiliului de securitate al ONU a respins încercarea administraţiei Trump de a extinde sancţiunile economice asupra Iranului.
  • Săptămâna trecută 13 ţări ale consiliului de securitate au susţinut că SUA nu au dreptul legal de a „impune” sancţiunile, deoarece a ieşit din acordul nuclear din 2015 cu Iranul.
548 afișări
Imaginea articolului Consiliul de securitate al ONU a respins încercarea SUA de a extinde sancţiunile asupra Iranului

Consiliul de securitate al ONU a respins încercarea SUA de a extinde sancţiunile Iranului

Marţi, Indonezia - care în această lună deţine preşedinţia rotativă a consiliului de securitate - a spus că nu poate fi luată o măsură suplimentară cu privire la solicitarea SUA, deoarece nu a existat un consens al organismului format din 15 naţiuni, relatează The Guardian.

Anunţul a determinat un răspuns furios al lui Kelly Craft, trimisul SUA la ONU, care a spus: „Permiteţi-mi să vă clarific ceva: administraţia Trump nu are nici o teamă să aibă susţinere limitată în această chestiune. Regret doar că ceilalţi membri ai acestui consiliu şi-au pierdut drumul şi se găsesc acum în compania unor teroriştilor. ”

SUA susţin că au în continuare dreptul de a interveni asupra acordului nuclear, întrucât acordul iniţial din Iran a enumerat SUA printre participanţi.

Ambasadorul ONU al Rusiei, Vassily Nebenzia, a declarat că speră ca Statele Unite să renunţe acum la impunerea de sancţiunilor asupra Iranului, „ceea ce nu numai că este ilegal, dar pur şi simplu nu va conduce la obţinerea rezultatului prevăzut de Statele Unite”.

Niger va avea preşedenţia consiliului de securitate în septembrie, iar Rusia în octombrie. Niciuna dintre ţări nu este susceptibilă să adopte o poziţie diferită faţă de cea actuală a Indonezia, astfel încât este greu de văzut cum SUA pot împinge problema Iranului din nou pe ordinea de zi înainte de noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici