CONTRASTELE dintre cele două Corei - Coreea de Nord: Să ne strivim inamicii fără milă. Coreea de Sud: Dacă voiau să atace, ar fi făcut-o deja - VIDEO

După ce Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că este în "stare de război" cu Coreea de Sud, locuitorii celor două ţări vecine par să trateze situaţia în moduri complet diferite.

10729 afișări
Imaginea articolului CONTRASTELE dintre cele două Corei - Coreea de Nord: Să ne strivim inamicii fără milă. Coreea de Sud: Dacă voiau să atace, ar fi făcut-o deja - VIDEO

CONTRASTELE dintre cele două Corei - Coreea de Nord: Să ne strivim inamicii fără milă. Coreea de Sud: Dacă voiau să atace, ar fi făcut-o deja (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnaliştii CNN au realizat un reportaj în care prezintă atitudinea contrastantă a locuitorilor din Coreea de Nord şi Coreea de Sud faţă de ameninţările lui Kim Jong-un.

Coreea de Nord: "Kim Jong-un spune că ar trebui să ne strivim inamicii fără milă"

Televiziunea din Coreea de Nord a difuzat imagini cu marşuri, manifestaţii şi demonstraţii ale dotărilor militare de care dispune, în contextul în care ţara a ameninţat recent SUA şi a declarat că se află în "stare de război" cu Coreea de Sud.

În materialele de propagandă difuzate de televiziune au fost intercalate şi păreri ale nord-coreenilor, întrebaţi pe stradă despre ameninţarea de război.

"Nu mai suportăm. Nu putem da înapoi. Este timpul să le arătăm nemernicilor ce merită. Eu ţin pumnii strânşi", a declarat un bărbat pe o stradă din Phenian.

"Kim Jong-un spune că ar trebui să ne strivim inamicii fără milă, să îi strivim atât de tare încât să nu fie capabili să semneze actele de predare", a declarat o nord-coreeană.

Televiziunea a continuat să repete ameninţările de război. Imaginile prezentate la TV i-au dus pe spectatori în jurul lumii şi au arătat cum Coreea de Nord "striveşte" SUA cu pumnul, trimiţând mesajul că în ţara condusă de Kim Jong-un toată lumea este înarmată şi periculoasă.

Coreea de Sud: "Dacă voiau să atace, ar fi făcut-o deja"

Între timp, în Coreea de Sud, ţara vecină direct ameninţată de Kim Jong-un, atmosfera este complet diferită. Corespondentul CNN Jim Clancy prezintă imagini cu locuitorii care nu văd războiul ca fiind un eveniment ce va avea loc.

"Nu cred că va fi un război. Coreea de Nord doar a anunţat o alertă militară. Sud-coreenii nu sunt interesaţi de asta". "Dacă voiau să atace, ar fi făcut-o deja. Coreea de Nord doar ameninţă", sunt părerile a doi tineri sud-coreeni, care nu cred în pericolul venit din nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici