Conversaţie telefonică între Angela Merkel şi Petro Poroşenko

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko au discutat la telefon pe tema situaţiei din Ucraina şi au evocat necesitatea reluării căutărilor la locul prăbuşirii avionului malaysian, a anunţat joi seara o purtătoare de cuvânt a Guvernului german.

467 afișări
Imaginea articolului Conversaţie telefonică între Angela Merkel şi Petro Poroşenko

Conversaţie telefonică între Angela Merkel şi Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cancelarul Angela Merkel l-a sunat în această seară (joi) pe preşedintele ucrainean Petro Poroşenko", a anunţat Christine Wirtz, o purtătoare de cuvânt a Guvernului german, citată într-un comunicat.

"Accentul a fost pus pe acţiunile concrete care ar putea permite susţinerea eforturilor Grupului de contact, alcătuit din reprezentanţii OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), Rusiei şi Ucrainei, în vederea ajungerii la o încetare a focului", a subliniat Wirtz.

Totodată, cancelarul german şi preşedintele ucrainean au evocat necesitatea reluării căutărilor în zona prăbuşirii avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines, doborât la 17 iulie.

"Continuând luptele, separatiştii împiedică accesul experţilor la locul prăbuşirii", se arată în comunicat.

NATO a cerut joi Rusiei să nu intervină sub pretextul menţinerii păcii în estul Ucrainei, unde lupte sângeroase au loc în Doneţk, principalul fief al separatiştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici