Copil palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente

Un copil palestinian a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente produse vineri în Cisiordania, anunţă autorităţile medicale palestiniene citate de cotidianul The Times of Israel.

361 afișări
Imaginea articolului Copil palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente

Sursa foto: profimedia

Confruntări între protestatari palestinieni şi militari israelieni au avut loc în satul Deir al-Hatab, situat în apropierea oraşului Nablus. Un băiat în vârstă de 13 ani a fost transportat la un spital din Nablus cu plăgi prin împuşcare în stomac şi nu a putut fi salvat, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

Armata israeliană nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe tema acestui incident.

Potrivit filialei palestiniene a organizaţiei Semiluna Roşie, alte persoane au fost rănite în confruntări, în principal după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Palestinienii protestează faţă de activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania. Armata israeliană a tras focuri de armă şi a utilizat gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru dispersarea demonstranţilor.

Alţi doi palestinieni au fost răniţi vineri în confruntări cu trupele israeliene în localitatea palestiniană Beita.

Guvernul israelian tocmai a anunţat un plan care prevede construirea a 3.000 de locuinţe în colonii evreieşti din Cisiordania. De asemenea, Israelul vrea să construiască şi 1.300 de case pentru palestinieni în Cisiordania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici