Coreea de Nord ameninţă că va efectua un nou test nuclear dacă SUA nu acceptă negocieri - surse

Regimul stalinist de la Phenian a transmis Chinei că pregăteşte încă unul sau două teste nucleare care vor avea loc anul acesta, dacă Statele Unite nu vor iniţia discuţii directe, afirmă surse diplomatice citate de ziarul Huffington Post.

956 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă că va efectua un nou test nuclear dacă SUA nu acceptă negocieri - surse

Coreea de Nord ameninţă că va efectua un nou test nuclear dacă SUA nu acceptă negocieri - surse (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Testele nucleare ar putea coincide cu noi lansări de rachete, adaugă o sursă care are cunoştinţă de discuţiile dintre Beijing şi Phenian.

Regimul nord-coreean tocmai a efectuat al treilea test nuclear din istorie marţi, incident condamnat de Naţiunile Unite şi de comunitatea internaţională.

"Totul este pregătit. Al patrulea şi al cincilea test nuclear, precum şi o lansare de rachetă urmează să aibă loc în curând", a declarat sursa citată de Huffington Post, precizând că al patrulea test nuclear va avea o amploare mai mare decât cele precedente.

Potrivit sursei citate, testele vor fi efectuate dacă Statele Unite nu vor accepta negocieri directe cu Coreea de Nord şi dacă nu vor renunţa la politica de schimbare a regimului de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici