Coreea de Nord îşi extinde bazele nucleare. Fotografiile prin satelit au surprins cum nord-coreenii îmbogăţesc în secret uraniul

  • Fotografiile prin statelit au dezvăluit că nord-coreenii îmbogăţesc uraniul în complexul Yongbyon
  • Kim Jong Un i-a propus în 2019 preşedintelui Donald Trump desfiinţarea complexului, dar acesta a refuzat
  • Experţii avertizează că micuţa ţară asiatică are capacitatea de a produce arme nucleare
655 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îşi extinde bazele nucleare. Fotografiile prin satelit au surprins cum nord-coreenii îmbogăţesc în secret uraniul

Sursa foto: profimedia

Fotografiile prin satelit au dezvăluit săptămâna aceasta faptul că nord-coreenii îmbogăţesc uraniul într-un complex militar secret. Experţii s-au arătat îngrijoraţi de acţiunea întreprinsă, după ce în urmă cu o lună, Coreea de Nord a reluat funcţionarea instalaţiilor care produc plutoniu.

Observatorii internaţionali avertizează că scopul final al nord-coreenilor este producerea de armament nuclear, relatează The Hill.

"Extinderea fabricii de îmbogăţire indică probabil faptul că nord-coreenii intenţionează să-şi mărească producţia de uraniu cu până la 25% pentru a produce arme la Yongbyon”, au declarat experţii.

Complexul nuclear Yongbyon are spaţiu suficient de stocare pentru aproximatic 1000 de centrifuge. Imaginile surprinse din satelit au revelat mai multe îmbunătăţiri aduse instalaţiilor de îmbogăţire a uraniului şi plutoniului.

Negocierile privind dezarmarea nucleară dintre Statele Unite şi Coreea de Nord sunt la ora actuală suspendate. În 2019, Kim Jong Un s-a oferit să desfiinţeze complexul Yongbyon, dar preşedintele american Donald Trump a refuzat oferta pentru că a considerat a fi un pas limitat în privinţa denuclearizării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici