Coreea de Nord: Parteneriatul AUKUS va declanşa o "cursă a înarmării nucleare"

  • Regimul autoritarist din Coreea de Nord condamnă parteneriatul de securitate creat de SUA, Marea Britanie şi Australia
  • Phenian: "Sunt acţiuni indezirabile şi extrem de periculoase" care vor declanşa o "cursă a înarmării nucleare"
2663 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: Parteneriatul AUKUS va declanşa o "cursă a înarmării nucleare"

Sursa foto: profimedia

Regimul din Coreea de Nord a criticat vehement, luni, parteneriatul de securitate creat de Statele Unite, Marea Britanie şi Australia (AUKUS), avertizând că va fi afectată stabilitatea în zona Asia-Pacific şi că va apărea o "cursă a înarmării nucleare", informează BBC News.

"Acestea sunt acţiuni indezirabile şi extrem de periculoase care vor deregla echilibrul strategic în zona Asia-Pacific şi vor declanşa o cursă a înarmării nucleare", anunţă Ministerul de Externe de la Phenian.

"Este absolut normal ca naţiuni vecine precum China să condamne aceste acţiuni, considerându-le iresponsabile, întrucât distrug pacea regională şi stabilitatea", a subliniat regimul Kim Jong-Un.

Coreea de Nord, care are un program clandestin de înarmare nucleară vizat de sancţiuni ale Naţiunilor Unite, a efectuat săptămâna trecută teste balistice, iar două rachete au căzut în apele teritoriale japoneze.

China şi Indonezia au condamnat vehement Parteneriatul de securitate creat de Australia, Marea Britanie şi SUA (AUKUS), avertizând că apar riscuri regionale, inclusiv o cursă a înarmării.

De asemenea, Franţa este profund nemulţumită că, în contextul noului acord, Australia va renunţa la un contract pentru achiziţionarea de submarine militare franceze.

Statele Unite, Marea Britanie şi Australia au semnat un parteneriat de securitate în zona Indo-Pacifică, pentru a ajuta Australia să se doteze cu submarine nucleare de fabricaţie americană. SUA, Marea Britanie şi Australia au semnalat că nu este vorba de staţionarea de arme nucleare pe teritoriul australian, ci de utilizarea sistemelor de propulsie nucleară pentru submarine militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici