Coreea de Nord spune că a efectuat testarea de succes a mai multor lansatoare de rachete

Ultimul test cu lansatoare de rachete multiple supermari efectuat cu o zi în urmă de Coreea de Nord, a fost un succes, a informat luni mass-media cord-coreeană, citată de Reuters.

1030 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord spune că a efectuat testarea de succes a mai multor lansatoare de rachete

Coreea de Nord spune că a efectuat testarea de succes a mai multor lansatoare de rachete

Coreea de Nord a lansat duminică ceea ce păreau a fi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune de pe coasta de est, cea mai recentă dintre lansările pe care Coreea de Sud le-a considerat „nepotrivite” pe fondul pandemiei coronavirusului.

Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a anunţat că lansarea ar avea ca scop examinarea caracteristicilor strategice şi tehnice ale „lansatoarelor de rachete multiple super-mari”, care au fost testate de mai multe ori începând cu luna august a anului trecut, supervizată de liderul Kim Jong Un, înainte de lansare.

KCNA nu a menţionat prezenţa lui Kim la acest test, condus de vicepreşedintele partidului de guvernământ Ri Pyong Chol şi realizat la Academia de Ştiinţe a Apărării Naţionale.

„Desfăşurarea operaţională a sistemului de arme a lansatorilor de rachete multiple super-mari este o lucrare crucială de o importanţă foarte importantă în realizarea noii intenţii strategice a partidului pentru apărarea naţională”, a declarat Ri, citat în timpul testului, fără a da detalii.

"Testul a fost realizat cu succes”, a adăugat KCNA.

Acesta a marcat a patra rundă de teste din această lună, când Coreea de Nord a organizat exerciţii militare şi a reluat lansările de rachete după o pauză de trei luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici