Coronavirus: Decesele din Spania trec de 14 500, numărul real putând fi chiar mai mare

Numărul oficială al cazurilor de coronavirus din Spania a crescut din nou miercuri, iar semnele de întrebare cu privire la veridicitatea cifrelor anunţate încă persistă, în timp ce mediul de afaceri a avertizat că economia ar putea scădea până la 9% în acest an, potrivit Reuters.

562 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Decesele din Spania trec de 14 500, numărul real putând fi chiar mai mare

Coronavirus: Decesele din Spania trec de 14 500, numărul real putând fi chiar mai mare

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că 757 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, în creştere faţă de 743 în ziua precedentă, marcând a doua creştere zilnică la rând şi ducând numărul total de decese la 14.555 - a doua cea mai mare din lume după Italia.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, a spus că numerele sunt în continuare pe un trend descendent. Ritmul procentual zilnic de creştere s-a redus la sfârşitul lunii martie la aproximativ 5%.

"Nu există un număr bun când vine vorba de decese ... (dar) acum suntem în faza de încetinire", a spus el.

Cu toate acestea, există suspiciuni din ce în ce mai mari că cifra oficială este subestimată.

La Madrid, diferenţa dintre numărul de înmormântări raportate în ultimele două săptămâni ale lunii martie şi numărul deceselor cauzate de virus a fost substanţial mai mare decât numărul celor care au decedat în aceeaşi perioadă din 2018. Asta sugerează că unele victime ale epidemiei nu au fost reflectate.

Înalta Curte Regională din Madrid a declarat că a semnat peste 9.000 de certificate de înmormântare în ultimele două săptămâni ale lunii martie, în timp ce doar 4.311 decese au fost înregistrate în întreaga lună în 2018. Numărul oficial de decese cauzate de coronavirus în regiunea Madrid este de 5.586.

În total, numărul cazuriloe de infectare cu noul tip de coronavirus au crescut de la 140.510 marţi la 146.690 în decurs de 24 de ore.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici