Crima care a îndoliat Japonia: asasinul lui Shinzo Abe renunţase la ultimul loc de muncă pentru că se simţea obosit

  • Tetsuya Yamagami l-a asasinat vineri pe fostul premier Shinzo Abe cu un pistol confecţionat artizanal
  • Abe ţinea un discurs public la momentul atacului
  • Bărbatul învinuit de crimă nu era afiliat politic şi părăsise ultimul loc de muncă din cauza oboselii
579 afișări
Imaginea articolului Crima care a îndoliat Japonia: asasinul lui Shinzo Abe renunţase la ultimul loc de muncă pentru că se simţea obosit

Sursa foto: MediafaxFoto

Asasinul fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe, era un singuratic. Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, nu era afiliat politic şi şi-ar fi părăsit serviciul în mai din motive de sănătate.

Apropiaţii nu au simţit nicio clipă că ar avea intenţii criminale la adresa fostului premier Abe, pentru că niciodată nu ar fi manifestat vreo repulsie în acest sens.

Yamagami a fost timp de doi ani până în 2005 ofiţer al Forţei de Autoapărare Maritimă la baza Kure din prefectura Hiroshima. Ulterior, viaţa sa a luat-o pe o spirală descendentă.

În toamna anului 2020 s-a angajat într-o fabrică din regiunea Kansai. Ultimul angajator nu a raportat probleme la adresa pe perioada cât a fost angajat. Dar în aprilie 2022 a început să se plângă de oboseala acumulată iar luna următoare a demisionat.

Bărbatul este acum cercetat pentru omor. Anchetatorii vor stabili motivul pentru care a recurs la acest gest extrem.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici