CRIZA DIN UCRAINA - Kievul: Tentativele de soluţionare a crizei sunt vane. Manifestanţii depozitează arme

Tentativele de soluţionare a crizei politice din Ucraina în mod paşnic sunt vane, a declarat sâmbătă ministrul de Interne Vitali Zaharcenko, acuzând manifestanţii că depozitează arme.

2354 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA - Kievul: Tentativele de soluţionare a crizei sunt vane. Manifestanţii depozitează arme

CRIZA DIN UCRAINA - Kievul: Tentativele de soluţionare a crizei sunt vane. Manifestanţii depozitează arme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evenimentele care au avut loc în ultimele zile în capitala ucraineană au arătat că tentativele noastre de soluţionare în mod paşnic, fără recurgere (...) la forţă, sunt vane", afirmă ministrul, citat într-un comunicat.

"Îndemnurile noastre nu sunt ascultate, iar armistiţiul este încălcat", a adăugat el, acuzând manifestanţi că "depozitează arme" în centrul Kievului.

Ministrul de Interne, a cărui plecare este una dintre principalele revendicări ale opoziţiei, a afirmat că reprezentanţi ai forţelor de ordine au organizat negocieri cu membri ai opoziţiei, fără rezultat.

"Nu au nicio influenţă asupra grupărilor care controlează clădirile ocupate (în special Primăria Kievului şi Ministerul Agriculturii) şi recurg la forţă", a spus el.

După două zile paşnice, tensiunea a crescut din nou în noaptea de vineri spre sâmbătă pe strada Gruşevski, la Kiev, unde confruntări violente, care au avut loc în cursul săptămânii, s-au soldat cu cel puţin doi morţi.

Manifestanţii au incendiat pneuri, pe baricada care îi desparte de forţele de ordine, provocând sâmbătă o coloană înaltă un fum gros deasupra capitalei ucrainene.

Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov şi pavele către polişişti şi forţele antirevoltă, care au răspuns cu grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc.

Ministerul de Interne a afirmat deja, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, că manifestanţi au încălcat armistiţiul introdus joi, livrându-se unor "provocări".

Ministerul de Interne i-a acuzat pe contestatari, sâmbătă, că ţin captivi trei poliţişti în Primăria Kiev, de mai multe săptămâni. Opoziţia a dezminţit această acuzaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici