CRIZA IMIGRANŢILOR: Paza de coastă turcă a salvat 57 de refugiaţi care încercau să ajungă în Grecia, după ce au naufragiat în Marea Egee

Paza de coastă turcă a salvat 57 de imigranţi care încercau să ajungă în Grecia din Turcia, după ce au naufragiat în Marea Egee, informează duminică publicaţia Le Figaro.

920 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Paza de coastă turcă a salvat 57 de refugiaţi care încercau să ajungă în Grecia, după ce au naufragiat în Marea Egee

CRIZA IMIGRANŢILOR: Paza de coastă turcă a salvat 57 de refugiaţi care încercau să ajungă în Grecia, după ce au naufragiat în Marea Egee (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Ambarcaţiunea pe care se aflau cei 57 de imigranţi a întâmpinat probleme chiar după ce a plecat din staţiunea balneară Dikilli, din provincia Izmir, vestul Turciei, încercând să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în insula Lesbos din Grecia, relatează agenţia turcă Anatolia. Prin urmare, imigranţii au naufragiat pe o insuliţă din Marea Egee, nemaiputând să-şi continue drumul spre Lesbos.

Doisprezece imigranţi, cei mai vulnerabili, printre care trei copii, au fost transportaţi cu elicoptere la Dikili de Garda de Coastă din Turcia, iar ceilalţi 45 au fost îmbarcaţi în bărci de pescari, pentru că vasele de mari dimensiuni nu putea fi trimise din cauza instabilităţii bancului pe care se aflau imigranţii.

Lesbos una dintre cele mai afectate insule greceşti care s-a confruntat cu sosiri de ordinul miilor de imigranţi, până la venirea iernii.

În Turcia, se află 2,2 milioane de refugiaţi, care pleacă adesea de aici spre ţări din Europa, în special spre cele din vestul şi nordul continentului cu stabilitate economică mare precum Germania şi ţările scandinave.

 

Peste un milion de imigranţi au intrat în Europa în 2015, potrivit ONU, dintre care peste 800.000 doar prin Grecia, după ce au traversat Marea Mediterană. Aproximativ 800 de persoane au murit înecate sau sunt date dispărute după ce au încercat să traverseze Marea Mediterană, pe ruta Turcia-Grecia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici